Banánová pěna s arašídovým máslem


Ano, ano, další banánový recept. V poslední době se nějak často potkávám s načernalými banány, pro které nemá nikdo slabost. Je mi jich líto, takže vymýšlím způsoby, jak jejich život ukončit smysluplně. A hle, tentokrát vznikl docela pozoruhodný dezert – banánová pěna. Je to lehounké a dobré! Taky rychlé :-). Tady je recept:

Banánová pěna

Banánová pěna s arašídovým máslem

na 4 skleničky (nebo 5 menších)

2 větší zralé banány
lžíce citrónové šťávy
několik sušenek, lotusky nebo digestive
3 polévkové lžíce arašídového másla
1 polévková lžíce třtinového cukru
150 ml smetany na šlehání
rum nebo trochu mléka na zvlhčení sušenek
pár malin na ozdobu

Banánová pěna

Do skleniček rozdrobíme sušenky a zakápneme buď dobrým rumem nebo mlékem. Oloupeme banány, přelijeme citrónovou šťávou a rozmačkáme vidličkou. Přisypeme cukr, přidáme arašídové máslo a znovu dobře promícháme vidličkou. Smetanu ušleháme dohusta a opatrně, nejlépe gumovou stěrkou, vmícháme do banánové směsi. Pěnu navrstvíme na sušenky do skleniček, ozdobíme malinami a necháme vychladit. Dobrou chuť!

Banánová pěna
Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář