Banánový dezert s čokoládou a karamelovými sušenkami


Banánový dezert s čokoládouV dnešním receptu se potvrdí, že v jednoduchosti je krása (a síla). Banánový dezert s čokoládou a karamelovými sušenkami vypadá banálně, ale chuť banánu s citrónem a rumem člověka překvapí, je to dobré, svěží a vůbec ne těžké. Syn se podíval na skleničky do lednice a povídá: „mohlo by to být poloviční“ a já mu řekla, že bude rád, že to není poloviční. Byl.

8 karamelových sušenek Lotus
2 větší zralé banány
150 g mascarpone
100 ml smetany na šlehání
š´táva z 1/2 citrónu
2 rovné polévkové lžíce cukru moučky
50 ml dobrého rumu

100 g tmavé čokolády
100 ml smetany na šlehání

Banánový dezert s čokoládouNa dno skleniček rozdrobíme sušenky, do každé skleničky dvě. Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a pokapeme citrónovou šťávou. Do každé skleničky na sušenky dáme tři kolečka banánu, polijeme spravedlivě rumem. Zbylé banány rozmačkáme vidličkou v hlubokém talíři s dvěma lžicemi cukru, opatrně vmícháme mascarpone a ještě opatrněji ušlehanou smetanu. Banánovou směs navrstvíme na sušenky, mezi a na banánová kolečka. Skleničky odložíme do lednice.

Smetanu přivedeme v kastrůlku k varu, pak odstavíme a vmícháme čokoládu. Mícháme, až se čokoláda rozpustí a získáme hladkou směs. Necháme zchladnout, ale ne úplně, směs musí zůstat trochu tekutá. Vychlazené skleničky s banánovou směsí vyndáme z lednice a do každé pečlivě nalijeme dvě lžíce čokoládové směsi. Vrch ozdobíme rozdrobenými sušenkami. Necháme čokoládu zatuhnout a podáváme. Pokud připravujeme dezert předem, necháme před konzumací asi čtvrt hodiny povolit při pokojové teplotě.

Banánový dezert s čokoládouDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář