Bazalkový olej


Bazalkový olejPrázdniny i léto jsou pryč a já jsem zase zpátky. A zase budeme spolu vařit :-). Pro začátek si dáme jenom něco kratičkého, ale praktického. Za chvíli budeme ze zahrádek a balkónů uklízet kytky a bylinky a zjistíme, že bazalce se letos opravdu dařilo, a to tak, že ji opravdu nedokážeme čerstvou spotřebovat. Otrháme lístky a budeme přemýšlet, co s nimi. Mám jeden tip na moc příjemné využití. Bazalkový olej, hotový za pár minut. Kdo chce, přidá nakonec do oleje pár suchých chilli papriček nebo špetku piment d´Espelette. Tady je recpt:

Bazalkový olej

150 ml olivového oleje
asi 25 lístků bazalky
půl kávové lžičky soli

Bazalku omyjeme, osušíme a dáme do mixéru spolu s olejem a solí. Několikrát promixujeme a přelijeme do čisté suché skleničky.

Použijeme v průběhu jednoho týdne, do salátu, na těstoviny, na rýži, rybu nebo grilované maso. Bazalkový olej

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář