Sušenky palets bretons s třešňovým džemem

Palets bretons a la confiture de cerises


Palets bretons plněnéNěkterým z vás možná bude tenhle recept povědomý – ano, palets bretons jsme tu už jednou měli, ale před vánočním pečením se snad hodí každá inspirace. Tentokrát jsou plněné třešňovou marmeládou. Příště zkusím povidla s trochou rumu, nebo klasickou lineckou zavařeninu, možná i čokoláda by byla dobrá.

Na 20 – 24 sušenek do formy na 24 minimuffinů

2 žloutky
170 g hladké mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
2 špetky soli
80 g změklého másla (ne rozpuštěného!)
80 g cukru

hustý džem z černých třešní s kousky ovoce

Žloutky šleháme s cukrem do pěny. Přidáme máslo a dál šleháme. Přidáme mouku, prosátou s práškem do pečiva a už ručně vypracujeme hladké těsto. Nepropracovávejte ale moc, aby sušenky byly křehké a netvrdly. Uděláme z těsta jitrnici, zabalíme do fólie a necháme v lednici 2 hodiny odpočinout.Palets bretons plněné

Troubu předehřejeme na 180°C.

Jitrnici nakrájíme na kolečka o tloušťce cca 5 cm. Dvě třetiny každého kousku namačkáme do formičky na minimuffin, tak, abychom vytvořili malou mističku. Přidáme malou lžičku  džemu, přikryjeme zbytkem těsta a přimáčkneme, opatrně, abychom nevytlačili džem.

Pečeme asi 15 minut.

Palets bretons plněnéDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář