Broskvová zavařenina s malinami a verbenou


Broskvová zavařeninaNávrat z prázdnin je těžký. Je těžké znovu najít disciplínu. Takže omluvte mé občasné delší absence, já se zase časem polepším. Dnes mám pro vás sladkou lahůdku, zajímavou zavařeninu, která se hodí jak ráno na kousek pečiva s máslem, tak do jogurtu. Není to úplně hustá klasická zavařenina, ale je opravdu moc dobrá. Pokud nemáte verbenu, zkuste místo ní přidat několik proužků citrónové kůry, nebo třeba bazalku. Tady je recept:

Broskvová zavařenina s malinami a verbenou

450 g vypeckovaných broskví
100 g malin
300 g cukru
pár snítek citrónové verbeny
šťáva z jednoho citrónu

Broskve nakrájíme na kousky, dáme do kastrolu spolu s malinami, cukrem a šťávou z citrónu. Zamícháme a necháme 3 hodiny odpočívat.
Poté přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Odstavíme, přidáme snítky verbeny a necháme v chladnu celou noc.

Druhý den znovu přivedeme k varu a vaříme zhruba 15 minut. Vyjmeme verbenu a zavařeninu nalijeme do vysterilovaných skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout. A to je vše. Broskvová zavařenina

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář