Brownies s mandlemi

Brownies aux amandes


BrowniesDostala jsem dotaz, jakto, že na hrnci nejsou moje brownies s mandlemi?!? Myslela jsem, že jsou, ale není tomu tak. Takže dnes jednoduchý recept, záchrana, když se blíží návštěva a my nemáme nic sladkého. Jsou to brownies lehké, žádné tuhé kostky, spíš jsou jako obláček. Když dodržíme postup, vždycky se povedou. Tady je recept:

Brownies s mandlemi

200 g hořké čokolády (min. 50 % obsah kakaa)
125 g másla
150 g cukru moučka
3 vejce
100 g mandlí (nasekaných nebo plátkových)
2 rovné lžíce hladké mouky
špetka soli

Troubu předehřejeme na 180°C. Formu 21×21 cm (nebo podobně velkou, klidně kulatou) vymažeme lehce máslem a vyložíme papírem na pečení, který obrátíme, aby byl pomaštěný z obou stran.

Brownies Oddělíme žloutky od bílků a bílky se špetkou soli ušleháme na tuhý sníh.  Máslo nakrájíme na kousky  a dáme do misky spolu s čokoládou (pokud nemáme pecky, nalámeme ji na kousky). Necháme rozehřát v mikrovlnné troubě  (při 40% výkonu cca 2 min.). Rozmícháme na hladkou homogenní hmotu.

Po zchladnutí do směsi přimícháme dvě třetiny mandlí, potom opatrně přidáváme po troškách mouku a cukr a pečlivě mícháme. Přidáváme žloutky jeden po druhém a vždy znovu  pečlivě mícháme. Jako poslední přimícháme (zase velmi opatrně, aby to celé bylo stále takové lehké :-) sníh z bílků.

Směs nalijeme do pekáčku, posypeme zbytkem mandlí a pečeme 20 minut. Podáváme s trochou jahod a s vanilkovou zmrzlinou. Nebo taky bez. Brownies Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář