Burrata s marinovanou cuketou


burrata s marinovanou cuketouDnes bych vám chtěla předložit další recept s mojí oblíbenou burratou. Už jsem o ní jednou psala, je to italský sýr, pytlíčky z mozzarelly, naplněné smetanou a potopené v jemně slaném nálevu. Smetana během zrání zhoustne, ale ne úplně, uvnitř pytlíčku se vytvoří taková měkkčí mozzarella. Tentokrát to bude burrata s marinovanou cuketou. Všechny recepty s burratou můžete samosebou realizovat i s normální  mozzarellou. A už recept:

pro 4 strávníky jako předkrm nebo pro dva jako večeře

1 burrata (cca 400 g)
1 cuketa
několik nových cibulek
dvacet malých rajčátek
1 citrón
stroužek česneku
olivový olej
bazalka, tymián, saturejka
sůl, pepř
špetka cukru
balsamikový ocet

burrata s marinovanou cuketouCuketu omyjeme, konce odkrojíme a škrabkou na brambory podélně nakrájíme na dlouhé tenké plátky. Rozpálíme si grilovací pánev a rychle na trošce oleje plátky cukety opečeme z obou stran. Osušíme na papírové utěrce a dáme do misky. Z citrónu, oleje, soli, bazalky a česneku si připravíme marinádu a nalijeme na cuketové plátky. Promícháme a necháme proležet.

Troubu rozehřejeme na 180°C.
Rajčátka rozpůlíme, rozložíme na plech na papír na pečení. Na druhou polovinu plechu dáme pokrájený zbytek cukety, mladé cibulky rozkrojené podélně napůl. burrata s marinovanou cuketouRajčátka posypeme troškou cukru a pokapeme balsamikovým octem, všechnu zeleninu osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, posypeme tymiánem, saturejkou a dalším kořením podle chuti a pečeme asi 20 minut, až rajčátka začnou karamelizovat a cibulka s cuketou se lehce barví.

Okapanou burratu dáme na společný talíř, roztrhneme vidličkou, obložíme cuketovými plátky, rajčaty a cibulkami, pokapeme olejem, posypeme bazalkou a podáváme s oblíbeným pečivem.

burrata s marinovanou cuketouDobrou chuť!

 

A ještě jsem zapomněla napsat, že inspirací mi byl blog Piment oiseau, jako už mockrát.

 

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Comments (2 komentáře)

  • Eja
    13.6.2014 at 20:25

    Počkám si, kamarádka jede na dovču do Itálie, vždycky mi vozí mozzarelu, tak tentokrát dostane za úkol burratu.
    Ale i s buvolí mozarellou to bylo moc dobré.Postup jsem dodržela.
    Co nám připravíš zítra dobrého?

    • Petra
      15.6.2014 at 21:03

      Diky ta psaní, Ejo, jsem ráda, že chutnalo! Až ochutnáš burratu, dej vědět!

    Váš komentář