Červená řepa s kozím sýrem, medem a ořechy


Dnes jen maličkost – úplně malé jednohubky, červená řepa, kozí sýr, k aperitivu, ke skleničce bílého vína, jako malý předkrm se salátem. V jednoduchosti je krása. Recept je z časopisu Cuisine et Vins de France, mírně poupravený. Nebudu uvádět množství, záleží na tom, kolik strávníků chcete potěšit, ale budeme potřebovat:

Červená řepa s kozím sýremčervená řepa, uvařená v osolené vodě s kapkou vinného octa a s kmínem
olivový olej, balsamikový ocet, sůl, pepř

celozrnný toastový chléb
čerstvý kozí sýr (může být i tento)
med
vlašské ořechy
čerstvá plocholistá petrželka

 

Řepu oloupeme a ještě teplou nakrájíme na stejně silná kolečka, v misce ušleháme olej s balsamicem , solí a pepřem, teplou řepu se zálivkou promícháme. Kozí sýr rozmačkáme vidličkou, smícháme s trochou medu a umístíme do zdobicího sáčku.

Vezmeme kulaté vykrajovátko (průměr podle velikosti řepy), z koleček nepravidelných vykrájíme pravidelná, stejná kolečka vykrájíme i z toastového chleba.

Skládáme vždy kolečko chleba, kolečko řepy a na vršek posadíme kopeček kozího sýra s medem, ozdobíme ořechy a lístkem petrželky. Červená řepa s kozím sýrem

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář