Česnekové koláčky s křupavým kadeřávkem


česnekové koláčky s křupavým kadeřávkemDneska tu máme zase koláčkový recept. Tentokrát ale naslano a s netradiční úpravou kadeřávku. Kadeřávek je taková ta nepopulární zelenina, s listy podobnými kapustě, kterou si málokdo dovede představit v nějaké chutné podobě. Ale ono to jde! Z mého pohledu má kadeřávek jedinou špatnou vlastnost, a to, že pokud ho nemáte doma na zahradě, těžko ho seženete. Až na něj jednou natrefíte, zkuste třeba tyhle česnekové koláčky. Recept jsem našla na webu Manger.

Česnekové koláčky s křupavým kadeřávkem

na asi 6 koláčků (průměr 10 cm) nebo jeden menší větší koláč :-)

Na korpusy:
200 g hladké mouky
120 g studeného másla
50 ml studené vody
sůl

200 g čertsvého kadeřábku
několik tenkých plátků uzené pancetty nebo sušené šunky
kelímek kysané smetany
1 žloutek
2 stroužky česneku
pár strouhnutí muškátového oříšku
sůl, pepř
olivový olej

Mouku dáme na vál, přidámje máslo, pokrájené na kousky, do důlku uprostřed nalijeme vodu, přidáme špetku soli a rychle vypracujeme těsto. Celé to můžeme  nechat na robotu. Těsto je hotové, když se nám z něj podaří vytvořit pěkně hladkou kouli. Ihned těsto na pomoučeném válu
vyválíme na asi 3 mm silnou placku, vykrájíme kolečka o velikosti formiček na tarteletky (nebo můžeme udělat jeden větší koláč), propícháme dno vidličkou a dáme na hodinku do lednice.Česnekové koláčky s křupavým kadeřávkem

Mezitím si na pánvi nasucho opečeme plátky pancetty dokřupava, odložíme na  talířek vyložený papírovou utěrkou.

Omytý kadeřávek nakrájíme na proužky. Kysanou smetanu smícháme se žloutkem, solí, pepřem, muškátovým oříškem a rozmačkaným česnekem.

Troubu rozehřejeme na 190°C.

Korpusy naplníme česnekovým krémem a dáme péct na 8 minut. Po uplynutí této doby na krém rozmístíme nakrájený kadeřávek, pokapeme olivovým olejem a dopečeme ještě 10 minut, dokud nejsou korpusy zlaté a kadeřávek křupavý.

Podáváme horké, s plátky křupavé slaniny navrchu. Česnekové koláčky s křupavým kadeřávkemDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář