Cheesecake


CheesecakeCheesecake asi každý zná. Dnes předkládám základní recept, který můžeme různě obměňovat. Ale musím se přiznat, že mám tenhle jednoduchý cheesecake nejradši. Používám raději větší podíl bílého tvarohu, polotučný nebo tučný nebo kombinaci, a trochu Philadelphie, která dodá specifickou mírně slanou chuť a strukturu. Cheesecake takzvaný newyorský, tvořený výhradně z Philadelphie, je na můj vkus trochu moc těžký. Vyzkoušejte, třeba příště přidáte nebo uberete tu nebo onu ingredienci. Tady je recept:

Cheesecake

do formy o průměru 24-26 cm

Na základ:
200 g sušenek typ Digestive nebo Lotus
125 g másla
50 g třtinového cukru
špetka soli

CheesecakeNa tvarohovou část:
500 g tvarohu ve vaničce
200 g smetanového sýra Philadelphia
4 vejce
150 g cukru
1 polévková lžíce hladké mouky
kůra a šťáva z jednoho citronu

Dno formu vyložíme papírem na pečení. Celou formu obalíme alobalem tak, aby nám případně obsah neprotékal do trouby, protože by to nepěkně zavánělo.

125 g másla rozpustíme. Sušenky rozdrtíme v mixéru nebo kutru a přidáme máslo a špetku soli. Znovu promixujeme. Vzniklou směs napěchujeme do formy tak, abychom vytvořili i pěkné vysoké okraje. Formu umístíme do lednice a necháme ji tam asi hodinu vychladit.

Troubu rozehřejeme na 140°C. Na prostřední mřížku si připravíme prázdný plech, aby nám přes všechnu opatrnost nevyteklo něco obsahu na dno trouby.Cheesecake

Celá vejce ušleháme s cukrem a moukou do pěny. Přidáme tvaroh, Philadelphii a kůru a šťávu z citronu. Dobře promícháme a směs nalijeme do připravené vychlazené formy. Pečeme 1 hodinu. Vypneme troubu, otevřeme dvířka a zapřeme je vařečkou, aby zůstala jen maličko pootevřená a cheesecake necháme v troubě kompletně vychladnout. Cheesecake uložíme do lednice  a podáváme druhý den s čerstvým ovocem nebo s javorovým sirupem. Cheesecake

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář