Chlebíčková veka


Chlebíčková vekaTento technicistní příspěvek nechám bez komentáře… :-).

Chlebíčková veka

250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
1 dcl mléka
2 dcl vody
80 g másla
20 g cukru
20 g čerstvého droždí
1 vrchovatá kávová lžička soli

Chlebíčková veka1 žloutek, rozmíchaný se lžící teplé vody na potření
semínka na posypání (sezam, mák, drcená lněná semínka)

Všechny přísady dáme do mísy robotu nebo do domácí pekárny a připravíme těsto. V robotu necháme těsto zpracovávat alespoň deset až patnáct minut, až se vůbec nechytá stěn. Pekárna má svůj osvědčený postup. Necháme vykynout, až těsto zdvojnásobí objem.

Troubu předehřejeme na 190°C. Připravíme si formu na bagety, vyložíme si ji papírem na pečení. Pokud nemáme formu na bagety, vyložíme si papírem plech.

Těsto rozdělíme na tři díly. Každý díl rukama roztáhneme na zhruba obdélník, srolujeme ho jako roládu a přeneseme do formy na bagety nebo na plech. Povrch potřeme žloutkem, posypeme směsí semínek a pečeme cca 25 minut dozlatova. Necháme úplně vychladnout, než začneme krájet. Chlebíčková veka

A už stačí jen obkládat!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář