Chřest pečený s parmezánem


Chřest pečený s parmezánem Dnes další chřestová delikatesa – chřest pečený s parmezánem. Níže uvedeným postupem získáme krásně křupavý a uvnitř vláčný chřest, který můžeme chroupat jen tak, nebo ho použít jako předkrm se zeleným salátem nebo přílohu k jakkoliv upravenému masu. Tady je recept:

Chřest pečený s parmezánem

1 svazek zeleného chřestu
100 g čerstvě nastrouhaného parmezánu
hrst strouhanky
hrst posekané čerstvé bazalky
olivový olej

1 čerstvý bílek
2 lžíce majonézy

Troubu zahřejeme na 180°C.

Z chřestu odlámeme spodní dřevnaté části (ohýbáme lehce stonek chřestu, dokud sám nepraskne), oloupeme. Bílek a majonézu rozšleháme vidličkou v hlubokém talíři. V druhém talíři smícháme parmezán, strouhanku a bazalku. Plech vyložíme papírem na pečení.

Stonky chřestu protáhneme směsí bílku s majonézou, obalíme bohatě v sýru a pokládáme vedle sebe na plech. Zbytkem sýra se strouhankou chřest posypeme.
Zakápneme olivovým olejem a pečeme asi 20 minut, nebo dokud chřest nezezlátne.

Podáváme horké samotné s trochou crème fraîche a rajčaty, nebo jako přílohu k jakémukoliv masu. Chřest pečený s parmezánemDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář