Čokoládový koláč s arašídovým máslem


Čokoládový koláčDnes recept na přání – sladký k smrti .-). Ale také moc dobrý. Ale pozor – jen pro zaryté milovníky čokolády!

Čokoládový koláč s arašídovým máslem

Na těsto:
150 g hladké mouky
100g studeného másla, pokrájeného na malé kousky
50 g cukru moučky
1 žloutek
2 lžíce studené vody
špetička soli

Na krém:
300 g čokolády
200 ml smetany
100 ml mléka
50 g cukru
30 g másla

3- 4 vrchovaté polévkové lžíce arašídového másla

drcené neochucené arašídy a ozdobu

Koláčovou formu vymažeme máslem, vyložíme papírem na pečení, otočíme ho naruby a necháme stranou.

Těsto vyrobíme rychlým zpracováním všech přísad. Hned ho rozválíme na kolo o velikosti formy, těsto přeneseme doformy, dno propícháme vidličkou a necháme v lednici aspoň hodinu odpočinout.

Čokoládový koláčSmetanu a mléko zahřejeme skoro k varu, nalijeme na čokoládu. Necháme odstát, rozmícháme, přidáme máslo, pokrájené na kousky a cukr, znovu rozmícháme. Necháme při pokojové teplotě trochu ztuhnout, občas promícháme gumovou stěrkou – opatrně, abychom v krému nezanechali bublinky.

Troubu rozehřejeme na 190°C.

Těsto ve formě překryjeme alobalem (okraje těsta můžeme potřít bílkem, budou hezky lesklé), nasypeme na něj suché fazole a pečeme asi 15 minut. Potom alobal s fazolemi odstraníme a dopečeme ještě asi 10 minut dozlatova. Necháme vychladnout.

Vychladlý korpus bohatě potřeme arašídovým máslem. Na arašídové máslo rozetřeme vychladlý čokoládový krém, posypeme podrcenými arašídy a necháme v lednici ztuhnout. Čokoládový koláč

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Comments (2 komentáře)

  • Iryna
    19.4.2018 at 11:43

    Zkusím dnes upéct. Děkuji za sdílení!

    • Petra
      26.4.2018 at 11:36

      Tak jak to dopadlo?

    Váš komentář