Focaccia se sušenými rajčaty


Focaccia se sušenými rajčaty

Focaccia se sušenými rajčaty

Recept na focacciu už tady sice máme, ale tahle je zase trochu jiná, navíc je to recept od mistra cukráře, bohužel jsem zapomněla od kterého a jsem líná se jít podívat. Časem to doplním, jen co si půjdu dolít skleničku :-). Výhoda tohoto pečiva je ta, že když vám zbyde, můžete ho s klidem strčit do mrazáku a vytáhnout, když je potřeba. Stačí nechat povolit při pokojové teplotě, nebo v mírně zahřáté troubě. Přestanu zdržovat, tady je recept:

Focaccia se sušenými rajčaty

600 g hladké mouky
350 ml teplé vody
15 g olivového oleje
15 g cukru
15 g sušeného mléka
10 g soli
10 g sušeného droždí
asi 5 sušených rajčat
2 snítky rozmarýnu

Focaccia se sušenými rajčaty

Do mísy robota dáme teplou vodu, olivový olej, cukr, sušené mléko, přisypeme mouku, smíchanou se solí a droždí. Propracováváme asi 10 minut. Přidáme rajčata, pokrájená na drobné kousky, drobně pokrájené lístky rozmarýnu a propracujeme ještě pár minut.  Bude možná třeba přidat trochu mouky, protože rajčata jsou plná oleje a těsto je takové kluzké.

Přemístíme do mísy, vymazané lehce olejem, překryjeme fólií a necháme kynout asi 45 minut. Po uplynutí této doby těsto rozdělíme na čtyři díly, vytvoříme z nich kulaté nebo oválné placky a necháme je na plechu na pečícím papíru kynout ještě
jeden a půl hodiny.

Focaccia se sušenými rajčaty

Troubu zahřejeme na 200°C. Na dno trouby dáme plecháček s horkou vodou.

Do vykynutých placek uděláme prsty pár otvorů, potřeme je olivovým olejem a posypeme hrubozrnnou solí a pečeme cca 15 – 20 minut dozlatova. Po zabušení na focacciu zespodu  by měla znít dutě (musíte ji pochopitelně předtím vytáhnout z trouby :-). Necháme vychladnout na mřížce, aby se focaccie nezapařily.

Focaccia se sušenými rajčaty

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář