Hrušky pošírované v bílém víně s pomerančem
Dnešní recept bude jen krátký a bez vážení. A zase hrušky :-). Použijete tolik hrušek, kolik budete mít hostů. Hrušky musí být v nálevu celé ponořené, to je celé. Čokoládové omáčky udělejte klidně víc, pokud vám nějaká zbyde, určitě se neztratí.
Hrušky pošírované v bílém víně
Hrušky oloupeme, vydlabeme jádřince a vaříme zvolna v bílém víně, smíchaném napůl s vodou, s několika lžicemi medu, pomerančovou kůrou a šťávou a trochou citrónové šťávy. Vaříme pomalu, asi dvacet minut. Necháme hrušky vychladnout v nálevu.
Mezitím zahřejeme smetanu, nalijeme ji do misky na pokrájenou tmavou čokoládu – na 100 g čokolády 100 ml smetany – a rozmícháme. Čokoládu nalijeme do malých mističek, doprostřed vždy posadíme jednu hrušku a polijeme ji shora čokoládou, několikrát po sobě. Necháme vždy trochu vychladnout a polijeme znovu. Hned podáváme.
Dobrou chuť!
Sdílej Štítky