Jogurtové muffiny s krémem z bílé čokolády


Dnes jen stručně – jogurtové muffiny s krémem z bílé čokolády, abychom měli co nabídnout koledníkům o Velikonocích.

Na 8 muffinů nebo minisavarinů

Nejdřív si připravíme krém na ozdobení muffinků:

Jogurtové muffiny120 g bílé čokolády
65 g bílého jogurtu
65 g smetany ke šlehání

Jogurt a čokoládu zahřejeme v kastrůlku, mícháme, až se čokoláda rozpustí. Necháme nejméně 4 hodiny vychladit v lednici. Do vychlazené směsi vmícháme smetanu a elektrickým šlehačem našleháme jako šlehačku. Krém přemístíme do zdobicího sáčku s hladkou hubičkou a odložíme do chladna, do doby, než ho budeme potřebovat.

Na muffiny:
70 g polohrubé mouky
20 g mletých mandlí
40 g třtinového cukru
1 kávová lžička prášku do pečiva
špetka soli
45 g bílého jogurtu
15 g neutrálního oleje
1 vejce
1 polévková lžíce rumu

džem z lesních plodů Jogurtové muffiny

Troubu rozehřejeme na 180°C.

V jedné míse smícháme sypké přísady, ve druhé rozšleháme tekuté přísady a nakonec vše smícháme dohromady. Naplníme 8 formiček na muffiny tak do poloviny, nebo použijeme silikonovou formu na 8 minisavarinů.  Pečeme 12 minut.

Po upečení necháme vychladnout, vyklopíme a pokud jsme použili muffinovou formu, každý muffin svrchu trochu vydlabeme a dáme dovnitř lžičku džemu. U minisvarinů dáme džem do prohlubně uprostřed. Nakonec ozdobíme čokoládovým krémem.

Jogurtové muffiny

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář