Toasty s cibulovou marmeládou a kozím sýrem
K dnešnímu receptu není moc, co psát. Je to taková aperitivní maličkost. Cibulovou marmeládu ale můžeme použít i k jiným účelům, třeba jako malou přílohu k paštice nebo sýrům. Tady je recept:
Toasty s cibulovou marmeládou a kozím sýrem
Na cibulovou marmeládu:
5 menších cibulí
1 polévková lžíce třtinového cukru
1 polévková lžíce balsamikového octa
150 ml červeného vína
2 polévkové lžíce olivového oleje
sůl, pepř
čerstvý tymián
Na toasty
8 krajíčků toastového chleba
1 váleček kozího sýra nebo 4 crottins nebo jiný kozí sýr podle chuti
2 lžičky levandulového medu
Cibuli nakrájíme na kolečka, zpěníme na olivovém oleji a restujeme chvilku. Přilijeme víno, ocet, přisypeme cukr, osolíme, opepříme, přidáme lístky z několika větviček tymiánu a dusíme asi 15 minut. Necháme stranou.
Z krajíčků chleba vykrájíme kolečka o průměru asi 8 cm, naskládáme je na plech na papír na pečení. Pokapeme olivovým olejem a pečeme asi 5 minut. Vytáhneme z trouby, na každý krajíček rozložíme trochu cibulové marmelády, na ni položíme kolečko kozího sýra, posypeme ještě pár lístky tymiánu a pečeme dalších asi 6 minut, dokud se sýr lehce neopeče. Podáváme se salátem z rukoly a polníčku a sýr pokapeme levandulovým medem. Dobrou chuť!
Sdílej Štítky