Konfitované třešně


Konfitované třešněDnes jen krátký, ryze sezónní recept. Co s přebytky třešní? Třeba si vyrobíme polotovar, díky kterému potom dokážeme v momentu vytvořit úžasný dezert. Lžíce na zmrzlinu, do palačinky, do jogurtu, někdy příště přidám i recept na jogurtovou třešňovou zmrzlinu. Konfitované třešně. Zůstane jim barva i chuť, jen v daleko intenzivnější formě. My jsme je dnes měli na vanilkové zmrzlině s rozdrobenou lotuskou a všem bylo líto, když dojedli!

Konfitované třešně
600 g odpeckovaných třešní nebo višní (u višní přidejte trochu cukru)
180 ml vody
100 g cukru (dala jsem 60 g bílého a 40 g muscovada)
2 proužky citrónové kůry (nebo vanilkový lusk, pokud máte rádi)

Vodu s cukrem povaříme, až se všechen cukr rozpustí. Přidáme třešně, kůru (nebo vanilku) a vaříme asi 20 minut, až je šťáva hustá, sirupovitá. Hned přelijeme dočisté sklenice a necháme vychladnout. Vydrží tak týden v lednici. Konfitované třešněDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář