Koonies


KooniesZvláštní název pro koláčky. Ale víceméně odpovídá skutečnosti. Je to kříženec mezi cookies a brownies. Takže koonies :-). Jsou velice rychle hotové, velice dobré a také velice rychle snědené :-). Nejlepší jsou druhý den z lednice. A místo krému je můžete naplnit třeba slaným karamelem. Tady je recept:

Koonies

Na asi 20 koonies

100 g tmavé čokolády
100 g másla
100 g cukru krupice
2 střední vejce
60 g hladké mouky
50 g mletých mandlí
špetička soli

na ozdobu:
drcené lískové oříšky

na náplň:
1 philadelphia
1 ricotta
2 polévkové lžíce moučkového cukru
několik vrchovatých lžic jemně mletého griliáše

Troubu zahřejeme na 180°C. Připravíme si dva plechy na pečení, vyložíme je pečicím papírem, připravíme si také cukrářský sáček s hubičkou jako na makronky (hladká o průměru cca 8 mm).Koonies

Čokoládu rozehřejeme s máslem v mikrovlnné troubě. V míse smícháme mouku, mandle, sůl a cukr. Přidáme vejce a dobře promícháme metličkou. Přilijeme vychladlou čokoládu s máslem a znovu prošleháme. Těstem naplníme cukrářský sáček a nastříkáme na papír na plech kolečka o průměru zhruba 5 cm. Dáváme je dost daleko od sebe, jednak se trochu roztečou, jednak se při pečení mírně zvětší.

Na polovinu koleček nasypeme drcené oříšky. Pečeme 10 minut, ne déle, koonies by byly tvrdé. Po vytažení z trouby necháme chvilku zpevnit a potom necháme vychladnout na mřížce.

Mezitím si připravíme náplň smícháním všech přísad. Plníme kolečka a slepujeme vždy ozdobený vršek a hladký spodek. Necháme v lednici zaležet. Koonies

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář