Kořeněná pečená mrkev


Pečená kořeněná mrkevV poslední době mi okolnosti nedovolují moc psát, i dnes to bude jen krátké, zato moc dobré. Pečená kořeněná mrkev se hodí jako předkrm nebo jako skvělá příloha. A rovnou k receptu:

 

 

1 svazek mladé mrkve
1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
olivový olej
sůl, pepř, piment d´espelette nebo cayenský pepř
1 polévková lžíce sójové omáčky
třtinový cukr

Mrkvičky oloupeme a ponecháme jim asi 2 cm zelené natě. Smícháme ostatní ingredience v misce a mrkve ve směsi dobře obalíme. Odložíme stranou a necháme marinovat, zatímco si rozehřejeme troubu na 180°C.Pečená kořeněná mrkev

Plech vyložíme papírem na pečení, na něj rozložíme mrkve a pečeme asi 45 minut, za opětovného obracení mrkví. Jsou hotové, když začnou lehce hnědnout.

Podáváme jako přílohu ke grilovanému nebo pečenému masu, můžeme jíst i samotné s jogurtovo-mátovo-česnekovou omáčkou.

 

Pečená kořeněná mrkevDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář