Kořeněné mandle


Kořeněné mandle Dnes jen opravdu kraťoučký recept pro ty, kterým se nikdy nepodaří doma udělat pořádně křupavé slané mandle. Je to jednodušší, než by člověk čekal :-). Ochucení si může každý zvolit podle sebe. Používám sušený rozmarýn, trochu sladké papriky a pochopitelně sůl, ale možností jsou jistě stovky. Tady je recept:

Křupavé kořeněné mandle

200 g mandlí ve slupce
3 lžíce olivového oleje
1 kávová lžička sušeného rozmarýnu
1 kávová lžička sladké papriky
sůl

Troubu rozehřejeme na 180°C. Plech vyložíme papírem na pečení.

Mandle rozprostřeme v jedné vrstvě na plech a pečeme asi deset až dvanáct minut. Mezitím si smícháme olej se solí a zvolenými přísadami. Ještě horké mandle promícháme s kořeněným olejem a necháme vychladnout. Kořeněné mandle

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář