Kořeněné mandle
Dnes jen opravdu kraťoučký recept pro ty, kterým se nikdy nepodaří doma udělat pořádně křupavé slané mandle. Je to jednodušší, než by člověk čekal :-). Ochucení si může každý zvolit podle sebe. Používám sušený rozmarýn, trochu sladké papriky a pochopitelně sůl, ale možností jsou jistě stovky. Tady je recept:
Křupavé kořeněné mandle
200 g mandlí ve slupce
3 lžíce olivového oleje
1 kávová lžička sušeného rozmarýnu
1 kávová lžička sladké papriky
sůl
Troubu rozehřejeme na 180°C. Plech vyložíme papírem na pečení.
Mandle rozprostřeme v jedné vrstvě na plech a pečeme asi deset až dvanáct minut. Mezitím si smícháme olej se solí a zvolenými přísadami. Ještě horké mandle promícháme s kořeněným olejem a necháme vychladnout.
Dobrou chuť!
Sdílej Štítky