Kuličky z hovězího masa se špenátem


Kuličky se špenátemUž jsme tu dlouho neměli nic od masa. Takže dnes pro vás mám varici na tisíckrát obehrané masové kuličky. Zkusíme si do nich přidat něco nezvyklého a něco exotického a nebudeme se bát, nerozpadnou se! Kuličky z hovězího masa se špenátem jsme našla v krásné knížce s názvem „Špenáte, miluji tě“ od Béatrice Vigot-Lagandré, kterýžto název docela dobře vystihuje můj vztah k této bylině. Tady je recept (a zapomněla jsem napsat, že kuličky jsou vynikající, teplé i studené):

Kuličky z hovězího masa se špenátem

500 g mletého hovězího masa
2 plátky bílého toastového chleba
100 g čerstvého špenátu
1 cibule
1 šalotka
2 stroužky česneku
2 velká masitá rajčata
malý kousek čerstvého zázvoru (asi jako vlašský ořech)
velká hrst čerstvého koriandru
1 kávová lžička kurkumy
1 kávová lžička římského kmínu
špetka mletého kardamomu
sůl, pepř
olej

Kuličky se špenátemCibuli nakrájíme na větší kousky, česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme na kousky, všechno dáme do mixéru, přihodíme pár lístků koriandru a rozmixujeme. Toastový chleba namočíme v misce s teplou vodou.

Špenát řádně omyjeme a nakrájíme na drobné proužky. Maso dáme do mísy, přidáme vymačkaný chleba, rozmixovanou směs a pokrájený špenát. Přidáme kurkumu, kmín, kardamom, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Vytvoříme asi dvanáct kuliček.

Šalotku oloupeme, pokrájíme nadrobno. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Kuličky se špenátem

V hlubší pánvi rozehřejeme pár lžic oleje a opečeme kuličky ze všech stran. Přidáme šalotku, chvilku restujeme, potom do pánve přidáme rajčata, lehce osolíme a dusíme asi deset minut.

Podáváme posypané nasekaným koriandrem, s podušeným špenátem a třeba s rýží. Kuličky se špenátemDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář