Kuličky z okapaného jogurtu


Kuličky z okapaného jogurtuDnešní recept není nic nového. Ale je hezky jarní, snad dokonce letní a moc hezky to ve výsledku vypadá. Jedná se vlastně o labneh, okapaný jogurt, který je ovšem ponechán v okapávajícím stavu o den nebo dva déle. Takže pojďme hned na recept:

Kuličky z okapaného jogurtu

400 ml bílého smetanového jogurtu
1 rovná kávová lžička soli

posekaná pažitka, petrželka, libeček, kerblík, prostě zelené bylinky
mleté chilli nebo piment d´Espelette

Kuličky z okapaného jogurtuUmělohmotné sítko si vyložíme tenkým plátýnkem a umístíme ho nad hlubokou misku. Jogurt smícháme se solí a nalijeme ho do sítka. Přeložíme plátýnko přes, zatížíme talířkem a konzervou a necháme na chladném místě okapávat dva nebo tři dny.

Po uplynutí této doby sipřipravíme na prkénko drobně posekané bylinky a chilli nebo piment d´Espelette. Prkénko naolejujeme, naolejujeme si i ruce a vytváříme z jogurtu kuličky, které hned obalíme v bylinkách nebo chilli. Necháme ještě nejméně hodinu v lednici zatuhnout a podáváme s čerstvým pečivem a sklenkou suchého bílého vína!

Kuličky z okapaného jogurtuDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář