Kuře marinované v jogurtu s citrónem
Dnešní recept je zase velmi převelmi jednoduchý. A potřebujeme jenom maličko ingrediencí a také vaření trvá jen chvilku. Ideální recept na rychlý oběd před dlouhou procházkou. Navíc v čistě zimních barvách :-). Kuře marinované v jogurtu zůstane křehké, můžete místo brokolice použít jinou oblíbenou zeleninu, třeba fenykl, pórek nebo víc řapíkatého celeru, koriandr vyměnit za bazalku nebo kopr, přidat česnek, k citrónu do marinády přidat limetku. Pokaždé to bude moc dobré. Tady je recept:
Kuře marinované v jogurtu s citrónem
3 kuřecí prsíčka
500 ml bílého jogurtu
1 citrón
1 hlávka brokolice
1 cibule nakrájená na plátky
2 řapíky celeru na kousky
sůl, pepř
hrst vyloupaných pistácií
čerstvý koriandr
olivový olej
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Dáme je do misky, osolíme, opepříme a promícháme s jogurtem a nastrouhanou
kůrou a šťávou z citrónu a necháme odležet.
Brokolici rozebereme na malé růžičky a uvaříme v páře, jen lehce, asi 3 minuty.
Do kastrolu dáme rozehřát olej, orestujeme rychle cibuli a celer, přidáme maso i s marinádou a necháme podusit. Dusíme cca 20 minut. Ke konci dušení přidáme do omáčky prohřát růžičky brokolice, je-li omáčka moc hustá, naředíme trochou vody nebo smetany, dochutíme. Podáváme posypané nakrájeným koriandrem a posekanými pistáciemi s basmati rýží nebo s pečivem.
Dobrou chuť!
Sdílej Štítky