Kuře na berberský způsob


Dnes masový, voňavý a snadný recept z mé oblíbené arabské kuchyně. Kuře na berberský způsob. Nebojte se množství koření, všechno se krásně spojí se zeleninou a masem. Tady je recept:

Kuře na berberský způsob

Kuře na berberský způsob

pro 4 – 5 strávníků

na směs koření:
2 kávové lžičky papriky
2 kávové lžičky mletého zázvoru
2 kávové lžičky mletého koriandru
1 kávová lžička skořice
1 kávová lžička mletého římského kmína
1 kávová lžička sušeného rozmarýnu
1 kávová lžička mletého černého pepře

na kuře:
1 naporcované kuře (nebo ekvivalent horních nebo spodních kuřecích stehen)
2 cibule, pokrájené na silnější plátky
4 stroužky česneku
3 mrkve, pokrájené na silnější kolečka
3 brambory, nakrájené na kostky
olivový olej
plechovka drcených rajčat cca 480 g
sůl, pepř

Kuře na berberský způsob

V malé pánvi opražíme nasucho směs koření, maximálně 30 vteřin, jen aby se rozvonělo.

Troubu zahřejeme na 225°C.

Kuře opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme dvěma rozmačkanými stroužky česneku. Dáme do velkého pekáče, přidáme zeleninu, zasypeme kořením a zalijeme olivovým olejem. Kořením vmasírujeme do kuřete, potřeme i zeleninu, přidáme rajčata, zalijeme trochou horké vody a dáme do trouby. Pečeme asi hodinu a půl, často obracíme a poléváme vypečenou šťávou. Podáváme s čerstvým pečivem nebo kuskusem. Dobrou chuť!

Kuře na berberský způsob
Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář