Kuřecí roláda se šalvějí


Kuřecí roláda Dnes si už musíme dát něco od masa. A bude to kuřecí roláda s nádivkou ovoněnou šalvějí. Recept je praktický, můžeme si ho připravit předem, když čekáme návštěvu na oběd, nebo i když chystáme studený bufet. Je totiž výborná teplá i studená. Tak tady je recept:

Kuřecí roláda se šalvějí

4 velká kuřecí prsa
24 tenkých plátků pancetty nebo libové slaniny
sůl, pepř

Náplň:
150 g mletého kuřecího masa
2 šalotky
2 stroužky česneku
několik lístků šalvěje, drobně posekaných
1 vrchovatá polévková lžíce kysané smetany
hrst posekané petrželky
hrst drobně posekaného špenátu
1 polévková lžíce koňaku
2 polévkové lžíce olivového oleje
sůl, pepř, drcený kmín

Z prsou odřízneme boční filátka a ponecháme si je na nádivku. Prsa rozklepeme do co největší plochy, ale opatrně, abychom maso neprotrhli. Osolíme, opepříme a necháme stranou.Kuřecí roláda

Filátka pomeleme nebo nasekáme v robotu. Smícháme pomleté maso s ostatními přísadami, osolíme, opepříme, přidáme špetičku kmína a znovu pořádně promícháme. Směsí potřeme rozklepaná prsa a stočíme do rolád. Každou pečlivě obalíme plátky slaniny a každou pečlivě zabalíme buď do alobalu, který na konci pevně zatočíme (jako bonbón), nebo do potravinářské fólie, kterou na koncích zavážeme na uzel. Kuřecí roláda Kuřecí roláda

 

 

 

 

V hrnci přivedeme vodu k varu a zavázané rolády vaříme 35 minut. Můžeme zavázané rolády i péct v troubě, zahřáté na 200°C – v tom případě je ale musíme mít zabalené v alobalu.

Podáváme s bramborovou kaší,  bramboráčky, nebo jen tak se salátem a pečivem, i studenou. Kuřecí roláda Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář