Květákový koláč s koriandrem


květákový koláčDnes pro vás mám hezký podzimní recept, který jsem našla na webu Chez Becky et Liz, kde se vaří  převážně britská kuchyně. Hned se mi zalíbil a hned jsem ho musela vytvořit, jen jsem si trochu upravila poměry a místo bazalky použila koriandr. Květákový koláč s koriandrem.

na dortovou formu o průměru 24 cm

cca 500 g růžiček květáku
1 červená cibule
1 stroužek česneku
50 cl olivového oleje
1/2 kávové lžičky čerstvého rozmarýnu, posekaného
velká hrst pokrájeného čerstvého koriandru (nebo bazalky)
5 menších vajec
100 g hladké mouky
2 kávové lžičky prášku do pečiva
1/2 kávové lžičky kurkumy
100 g parmezánu nebo Grana padano
sůl, pepř, kmín
sezamová semínka a semínka černuchy

květákový koláčTroubu zahřejeme na 200°C. Formu vyložíme pomaštěným papírem na pečení a vysypeme sezamovými a černuchovými semínky.

Květák vaříme v osolené vodě s troškou kmína asi deset minut. Scedíme.

Z cibule si odkrojíme pár koleček, která dáme stranou a zbytek nakrájíme na kostky, květákový koláččesnek posekáme nadrobno.  V pánvi zahřejeme olej, orestujeme cibuli, česnek a rozmarýn. Necháme trochu zchladnout, pak do směsi přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva, kurkumu, sýr a koriandr, osolíme, opepříme a řádně zamícháme. Nakonec přidáme sýr a růžičky květáku. Těsto vlijeme do formy, posypeme semínky a poklademe kolečky cibule a pečeme 35 minut, dozlatova.

květákový koláč

 

 

 

Podáváme se zeleným salátem. Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Comments (2 komentáře)

  • Eja
    15.10.2014 at 16:48

    Moc dobre. Pridala jsem do zakladu k cibuli trochu natrhane serano sunky pro masozrouti stravniky. Priste bych prece jen bilky vyslehala zvlast do snehu. Ale i tak super.

    • Petra
      15.10.2014 at 18:02

      Díky, Ejo, za komentář a za věrné vaření :-). Možná to se sněhem bude nadýchanější, ale i takhle to bylo jedlé i třetí den! Ten koriandr s květákem je velký překvapení. V dobrém.

    Váš komentář