Lasagne s jehněčími kuličkami, dýní a špenátem


Lasagne dyne jehneci IIITak zase zpět do reality. Venku zuří březen, v plné síle, člověk nemůže být pořád zalezlý za kamny, tak je třeba se bránit jinak. Třeba najít nějakou zbylou dýni, okrojky jehněčího z mrazáku, pytlík špenátu a vyrobit si hezky barevné jídlo. Jako jsou tyhle lasagne s jehněčími kuličkami a dýní. Tady je recept:

Lasagne s jehněčími kuličkami, dýní a špenátem

pro 4 – 5 strávníků

balíček čerstvých lasagní

Na kuličky:
400 g jehněčího mletého
špetka papriky, kmína, koriandru a ras-el-hanout
sůl, pepř
2 plátky toastového chleba, nakrájené na kostky, namočené do vody
hrst posekané petrželky
2 stroužky česneku

Na zeleninovou náplň:
300 g očištěné dýně
1 větší cibule
200 g špenátu
špetka drceného kmína
sůl, pepř
olivový olej

2 velká čerstvá rajčata
2 grilované oloupané papriky (můžeme vynechat)

Lasagne dyne jehneci VINa bešamel:
1 polévková lžíce hladké mouky
20 g másla
250 ml mléka
sůl, bílý pepř

velký kus parmezánu

Troubu si rozehřejeme na 190°C. Všechny přísady na kuličky promícháme v míse (namočený chléb nejdřív vymačkáme). Ze směsi vytvarujeme malé kuličky, rozložíme na plech na pečící papír, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě asi 15 minut.

Dýni nakrájíme na kostky, cibuli na plátky. Nejdříve na pánvi na oleji orestujeme cibuli, přidáme dýni, osolíme, opepříme, okmínujeme. Podlijeme malou troškou vody a vydusíme ji. Znovu podlijeme, znovu vydusíme a tento postup opakujeme až do skoro změknutí dýně. Poté přihodíme špenát a dodusíme jen lehce, aby špenát pustil vodu.

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Zalijeme po troškách mlékem, mezi každým zalitím pořádně prošleháme metličkou. Osolíme a opepříme bílým pepřem. Omáčku povaříme a odstavíme. je-li moc hustá, naředíme vodou.Lasagne dyne jehneci

Rajčata nakrájíme na plátky, grilovanou papriku na plátky. Parmezán nastrouháme.

Připravíme si plátky čerstvých lasaní.

Do vymazané zapékací misky dáme na dno trochu bešamelu, na něj rozložíme plátky lasaní, dýňovou směs, plátky rajčat a paprik, pár masových kuliček, posypeme parmezánem,  znovu bešamel, lasaně a tak dále až do vypotřebování všeho. Poslední vrstu tvoří lasaně, které potřeme bešamelem a posypeme sýrem. Pečeme asi 30 minut.  Podáváme se zeleným salátem a sklenkou sauvignonu. Lasagne dyne jehneci VDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář