Losos v zázvorové omáčce


Losos v zázvorové omáčceTak dnes si dáme po dlouhé době rybu. A bude to losos. Nejlépe, když se podaří koupit lososa volně loveného v moři, aby člověk neměl takové výčitky, ale ne pokaždé se to podaří. No, pokud to nebudeme přehánět, příroda (i my) to nějak přežije. Tak dost kázání, tady je recept. Kombinace je to nečekaná, ale výsledek senzační. Ničeho se nebojte, bude to chutnat všem!

Losos v zázvorové omáčce

pro 4 strávníky

600 g filetů z lososa bez kůže
300 ml karotkové šťávy
100 ml pomerančové šťávy
3 kávové lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
80 g másla
1 polévková lžíce citrónové šťávy
1 polévková lžíce balsamicového octa
sůl

Losos v zázvorové omáčceLososa nakrájíme na větší kousky, osolíme, lehce pokapeme citrónem a necháme stranou.

V kastrolu zahřejeme pomerančovou šťávu s polovinou zázvoru, osolíme a zredukujeme na polovinu. Přidáme pomerančový džus a zase redukujeme až na třetinu. Když začne omáčka sirupovatět, přilijeme balsamico, citronovou šťávu, odstavíme a zašleháme metličkou 50 g studeného másla, pokrájeného na kousky. Udržujeme omáčku v teple.

Na pánvi rozehřejeme zbytek másla a opečeme kousky lososa se zbylým zázvorem. Opékáme zprudka a ze všech stran. Lososa podáváme s dušenou rýží, smíchanou s posekaným čerstvým koriandrem a třeba s opečenými hranolky oblanšírovaného celeru. Losos v zázvorové omáčce

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář