Lososový tatarák s jablkem a wasabi


Lososový tatarák s wasabiDnešní recept je jen kraťoučký. Mám moc ráda lososový tatarák. Klasický, s citrónem, olivovým olejem a trochou pažitky. Ale občas člověk přece jen potřebuje nějakou malou změnu. Takže dnešní verze je trochu zvláštní, ale také moc dobrá. Sezamový olej i wasabi dávkujte podle vlastní chuti, můj recept je tentokrát jen doporučení :-). Tady je lososový tatarák s jablkem a wasabi:

Lososový tatarák s jablkem a wasabi

pro 2 strávníky

150 g čerstvého lososa
1/2 pevného kyselejšího jablka (například Gala)
šťáva z půlky citrónu
1 polévková lžíce kaparů
2 polévkové lžíce sezamového oleje
1 kávová lžička wasabi pasty
1 polévková lžíce černého sezamu
sůl

Lososa nakrájíme na drobounké kousky a dáme do misky. Přidáme sezamový olej, wasabi pastu, sezamová semínka a osolíme. Zamícháme a necháme stranou.Lososový tatarák s wasabi

Jablko oloupeme a nakrájíme na kousky zhruba stejně velké jako ty z lososa. Promícháme s citrónovou šťávou a přidáme k lososové směsi. Kapary nasekáme nadrobno a přidáme také k lososovi. Všechno řádně promícháme a necháme odležet v lednici. Podáváme s opečeným toastem a salátem z rukoly. Lososový tatarák s wasabi

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Comments (6 komentářů)

  • Eja
    20.12.2017 at 11:04

    Abych nezapomněla…pohodové Vánoce všem a zejména těm Tvým psím členům rodiny…té černé tlamičce zejména, ta mne okouzlila a můj pes říkal, že se mu moooooc líbí :-)

    • Petra
      20.12.2017 at 22:22

      Milá Ejo, děkuji za důvěru a za přání, přeji i tobě krásné Vánoce, snad se do té doby ještě „uslyšíme“. Černá fousatá tlama zdraví také!

  • Eja
    20.12.2017 at 8:45

    Jsem tě poslechla tak napůl….tousťák jsem trochu pobouchala aby byl tenší, mázla máslem, vložila do malých formiček na muffiny a strčila do trouby, udělala tak košíčky a do nich vložila směs. Takové pidihubky….a bylo to SKVĚLÉ.

  • Eja
    19.11.2017 at 6:42

    Dík za radu. Věřím Ti. S křehkým těstem by to asi taky nebylo ono, ale ty asi udělám, vymyslet jinou náplň do pidi košíčků nebude problém – prostě mi přijde, že by košíčky ve slaném rautu dobře vypadaly…

  • Eja
    18.11.2017 at 12:51

    Ty jsi poklad!
    Plánuji adventní setkání s přáteli, už to plánujeme od léta :-), vstupné bude vlastní bramborový salát a řízečky, malé slané a sladké bude na mně jako hostitelce. Budou samozřejmě malé crostini s hruškou a gorgonzolou :-)a losos – nějak…už vím jak. Maličkaté upečené košíčky asi z listového ? těsta těsně před podáváním naplním tímhle! Takové jednoudohubky….Jo!
    V plánu bylo totéž s uzeným filetem z lososa s mangem a rukolou, ale tohle je lepší.

    • Petra
      18.11.2017 at 22:57

      Děkuju, milá Ejo :-). S tím listovým těstem bych byla opatrná, myslím, že jeho chuť se k téhle úpravě nehodí. Vykrájela bych z toastového chleba kolečka, ty bych opekla hezky dozlatova a dávala bych tatarák na ně. Nebo do malých skleniček, toasty zvlášť.

    Váš komentář