Makronky s cheesecake náplní

Macarons façon cheesecake


Makronky s cheesecake náplníSice se mi ani nechce v dnešní pohnuté době psát, ale přece jenom se všechno nemůže zastavit. Zjistila jsem náhodou, že tu nemám jediný recept na makronky, přestože je vyrábím moc ráda. Takže tentokrát o Vánocích jsme měli makronky s cheesecake náplní a tady je recept:
asi na 30 ks, tj. 15 po slepení

2 bílky
80 g mletých loupaných mandlí
130 g moučkového cukru
30 g cukru krupice
pár kapek červené barvy nebo 1/2 kávové lžičky červené potravinářské barvy v prášku

Náplň:
1 kelímek sýru Philadelphia (nebo 1 Lučina)
1 polévková lžíce moučkového cukru
kůra z omytého citrónu
2 kávové lžičky citrónové šťávy

Mandlový prášek a moučkový cukr rozmixujeme a prosijeme přes jemné síto.

Bílky dáme do nádoby, kterou postavíme do vodní lázně (voda se nesmí vařit, aby se bílky nezačaly srážet),  zahřejeme, aby byly pouze vlažné, trochu je přitom šleháme metličkou.

Sundáme z vodní lázně a šleháme elektrickýcm šlehačem nejdřív při menší rychlosti, když bílky  zbělají, zvýšíme rychlost a přisypeme cukr krupici. Šleháme, dokud nezískáme lesklý a pevný sníh. V této chvíli přidáme lžičku červeného malinového barviva (můžeme přidat místo něj třeba kakao, nebo nechat makronky jen tak). Ještě šleháme, až se všechno pěkně spojí.

Přisypeme směs mandle-cukr ve čtyřech až pěti dávkách a mezi každou vždycky pečlivě a opatrně gumovou špachtlí nebo vařečkou zapracujeme do sněhu. Výsledkem musí být lehké, ale viskózní těsto. Naplníme jím  cukrářský sáček s jednoduchým zdobítkem bez vroubků a na plech, vyložený papírem na pečení stříkáme kolečka o průměru asi 3,5 cm, asi 2 cm od sebe.

Necháme v chladnu 40 minut zaschnout.

Troubu vyhřejeme na 160°C. Plech s makronkami položíme na dva prázdné plechy (makronky nám tak vyběhnou nahoru a nerozpliznou se do šířky) a pečeme na horkovzduch 10 minut. Pak snížíme teplotu na 140°C a dopečeme ještě  3-4 minuty.

Necháme je vychladnout na plechu, sundáme a vychladlé plníme po dvou lžičkou náplně.

Náplň:
Věechny přísady smícháme vidličkou.

Makronky s cheesecake náplníDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář