Marinované kuřecí kousky s fazolovým salátem


Marinované kuřecí kousky s fazolovým salátemDnes jen kraťoučký recept na ne úplně vánoční jídlo. Je to ale zároveň recept na rychlé jídlo, takže se v předsvátečním fofru může hodit. Marinované kuřecí kousky s fazolovým salátem jsou navíc lehké, téměř bez tuku a ještě navíc úžasně dobré. Koriandr, limeta a chilli nemohou nikdy zklamat. Fazole na salát si buď můžeme uvařit sami, to je pak musíme den předem namočit do studené vody a vařit v neosolené vodě asi hodinu a půl, nebo když opravdu spěcháme, použijeme konzervované fazole. Hodila by se možná i cizrna. To snad na úvod stačí, tady je recept:

Marinované kuřecí kousky s fazolovým salátem

pro 4 strávníky

4 kuřecí prsíčka
1 limeta, šťáva i kůra
1 chilli paprička (nebo sušené drcené chilli)
1/2 kávové lžičky římského kmínu
sůl, pepř
olivový olej
1 cibule
1 bobkový list

400 g uvařených nebo konzervovaných fazolí (může být směs různých druhů)
2 polévkové lžíce octa z sherry
sůl, pepř
dvě velké hrsti posekané petrželky a pažitky

1 velká cuketa
1 kávová lžička koriandrových semínek
1 stroužek česneku
sůl, pepř
1 bílý jogurt

na dokončení bazalka a koriandr

Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na větší kousky. V misce smícháme maso se šťávou a kůrou z citronu, s chilli kořením, římským kmínem a olejem. Osolíme, opepříme a promícháme. Přikryjeme fólií a dáme do chladu nejméně na hodinu. Občas promícháme.

Fazole opláchneme, smícháme s octem, olejem, solí, pepřem a bylinkami. Necháme rozležet.

Cuketu omyjeme, odstraníme konce a nakrájíme ji na kostky. Na trošce olivového oleje ji opečeme, až začne hnědnout,  přihodíme koriandrová semínka, osolíme, opepříme a opékáme ještě chvíli z druhé strany. Opečenou cuketu necháme trochu vychladnout a smícháme ji s jogurtem a rozmačkaným stroužkem česneku.

Troubu rozehřejeme na 200°C. Pekáček nebo zapékací mísu potřeme olejem, nasypeme do ní marinované maso, přidáme bobkový list a cibuli, nakrájenou na osminky. Podlijeme tak dvěma lžícemi horké vody a pečeme zhruba 30 minut, za občasného prohránutí a otočení kousků masa.

Podáváme teplé, posypané koriandrem a bazalkou, se salátem z fazolí a s cuketovou směsí. Marinované kuřecí kousky s fazolovým salátem

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Comments (3 komentáře)

  • Eja
    20.12.2016 at 17:33

    No jasně že dovedu, proto mi tam chyběla. Chuťově mi tam padne dokonale. Esteticky do mističky vedle a ať si každý dělá na talíři co uzná za vhodné :-)))

  • Eja
    19.12.2016 at 15:03

    Já tam nějak na tom talíři nevidím tu cuketovou směs??? Ani žádnou mističku vedle s ní…

    • Petra
      20.12.2016 at 14:52

      No není tam, ale představit si ji dokážeš, ne :-)? Fotila jsem s myšlenkami na něco jiného.

    Váš komentář