Marinovaný pstruh


Marinovaný pstruhSnad už jsme si zimy užili dost a přijdou zase teplé dny. A na teplé dny potřebujeme studené a osvěžující recepty. Takový je marinovaný pstruh s červenou cibulí a mrkvovými kolečky, všechno krásně navinulé a voňavé po bylinkách. K tomu jako bonus – jako asi u každého mého receptu – jednoduchá příprava :-). Recept jsem našla v posledním čísle časopisu Saveurs. Tady je:

Marinovaný pstruh

4 pstruzi, vykuchaní, bez hlav
2 karotky
2 velké červené cibule
70 ml vinného octa
200 ml bílého vína
2 bobkové listy
2 větší větvičky tymiánu
sůl, celý pepř

Marinovaný pstruhKarotky oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibule také oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

Víno, ocet a 200 ml vody dáme do kastrůlku. Přidáme bobkové listy, tymián, kolečka mrkve, kávovou lžičku zrnek černého pepře, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut. Přidáme kolečka cibule a povaříme ještě dalších 5 minut. Stáhneme z ohně.

Očištěné, osušené ryby dáme do plochého pekáčku nebo jiné nádoby, kterou můžeme dát na oheň. Zalijeme horkým nálevem, vrátíme pekáček na oheň a necháme 2 minuty povařit. Necháme vychladnout, během chladnutí rybu jednou obrátíme, opatrně, abychom neporušili kůži. Přetáhneme fólií a necháme 24 hodin chladit v lednici. Podáváme pstruhy s mladými lístky salátu, s chlebem a nejlépe soleným máslem. Sklenka suchého bílého vína je velmi vhodná!Marinovaný pstruh

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář