Máslová dýně pečená s kozím sýrem


Máslová dýně Dnes pro změnu zase něco bezmasého. Máslová dýně je nejen uhlazená a hezká, ale je moc dobrá a navíc má málo semínek, takže z ní využijeme většinu jejího objemu. V dnešním receptu je nadvakrát pečená. Pokud mlsouni vydlabou a zdlabou nádivku, ze zbytku upečené dýně můžeme ještě uvařit polévku :-). Tady je recept:

Máslová dýně pečená s kozím sýrem

1 máslová dýně

200 g kozího sýra typ buche
1 mozzarella
100 g vařené rýže
hrst jader ořechů, opražených a podrcených
půlka cibule
Máslová dýně 1 polévková lžíce nadrobno pokrájené feferonky
hrstička pokrájené pažitky
1 stroužek česneku
pár snítek tymiánu
2 lístky šalvěje
asi 50 ml smetany
sůl, pepř
olivový olej

Troubu zahřejeme na 180°C.

Dýni umyjeme, rozpůlíme podélně a zbavíme semínek. Dýni potřeme olejem, osolíme, do vydlabaného prostoru vložíme lístek šalvěje a snítku tymiánu a pečeme 30 minut.Máslová dýně

Mezitím si smícháme v misce rýži, pokrájenou cibuli, rozdrcený česnek, ořechy, pažitku, fefronku, mozzarellu nakrájenou na kousky. Z upečené dýně vydlabeme trochu dužiny, kterou také pokrájíme do nádivky. Nádivku osolíme, opepříme. Do vydlabaného prostoru dýně dáme vždy trochu kozího sýra, rozdrobeného na kousky, pokryjeme nádivkou, navrch znovu dáme kozí sýr, zalijeme trochou smetany, zakápneme olejem a pečeme dalších 30 minut. Podáváme s pečivem a s dobrým chardonnay. Máslová dýně

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář