Mini papriky plněné tuňákem


Papriky plněné tuňákemMám v poslední době málo času na vkládání receptů. Archiv se sice plní, ale večer občas chybí morálka :-). Slibuji, že se polepším a že i masa bude víc! Pro dnešek jen jednoduchý recept, jednoduchý sice, ale moc dobrý. Zdrojem inspirace mi byl, jako už snad stokrát, web Un déjeuner de soleil . Papriky plněné tuňákem se hodí jako předkrm i jako večeře, když přidáte trochu salátu. Tady je recept:

Mini papriky plněné tuňákem

směs malých barevných paprik, asi deset kusů
120 g tuňáka ve vlastní šťávě nebo v olivovém oleji
pár lístků bazalky a máty
3 polévkové lžíce strouhanky
3 polévkové lžíce ricotty nebo tvarohu
1 polévková lžíce kaparů
kůra z jednoho žlutého citrónu
olivový olej
sůl, pepř

Troubu předehřejeme na 190°C.

Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek a bílých vláken a povaříme asi pět minut ve vodě s přidáním kapky octa, špetky soli a pepře a pár lístků bazalky. Scedíme a necháme lehce vychladnout. Tuhle fázi můžete vynechat, papričky budou trochu víc křupavé.

Mezitím si smícháme v misce ricottu nebo tvaroh s kapary, solí, pepřem, strouhankou, posekanou mátou a a bazalkou, s citrónovou kůrou a s rozmačkaným tuňákem. Zakápneme lehce olivovým olejem a promícháme.

Na plech rozložíme papír na pečení, pokapeme olejem, rozložíme půlky paprik a naplníme je bohatě tuňákovou směsí. Znovu zakápneme olivovým olejem, posypeme trochou strouhanky a pečeme 10 – 12 minut, až se okraje paprik zabarví trochu do hněda. Nepečte déle, náplň by ztvrdla (proto papriky předvařuji).

Podáváme vlažné nebo studené, posypané trochou máty a azalky a s kousky citrónu na pokapání a s opečenými toasty. Pokud ještě zbylo růžové víno, bude to ideální. Papriky plněné tuňákem

Dobrou chuť!

 

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář