Minirolády se sušenými švestkami a špenátem


Na dnešní recept – minirolády se sušenými švestkami – je možné použít jak vepřové, tak telecí maso. Možná by byly dobré i z masa kuřecího nebo krůtího, ale to jsem nezkoušela. Neprotahujte zbytečně dobu pečení, aby maso zůstalo šťavnaté. Je to efektní a moc dobré jídlo, takové trochu sváteční. Roláda je dobrá i studená, takže ji můžeme použít i na obloženou mísu. Omlouvám se, že mám jen jednu fotku, ale vůbec nebylo dobré světlo. Tady je recept:

Minirolády se sušenými švestkami a špenátem

pro zhruba 4 strávníky

asi 1 kg vepřové pečeně nebo telecí kýty
100 g sušené pancetty, nakrájené na tenké plátky
50 g sušených švestek
několik hrstí čerstvého baby špenátu
20 g piniových oříšků
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl, pepř, piment d´Espelette (nebo cayenský pepř)
100 ml bílého vína
100 ml kuřecího vývaru
olivový olej

Švestky namočíme na pět minut do horké vody a pokrájíme je. Z pečeně nebo kýty nakrájíme tenké plátky a rozklepeme je na co nejtenčí pláty. Nejlepší je krájet pečeni dokola po obvodu, jako když loupeme jablko. Pláty osolíme, opepříme, potřeme česnekem. Maso poklademe špenátovými lístky, sušenými švestkami, přidáme piniové oříšky a okořeníme špetkou piment d´Espelette nebo cayenského pepře. Zabalíme jako roládu a pevně zavážeme provázkem.

Troubu zahřejeme na 200°C.

V pánvi rozehřejeme pár lžic olivového oleje a opečeme roládky ze všech stran. Vyjmeme z pánve, přidáme do ní trochu oleje, pokrájenou
cibuli, orestujeme, zalijeme vínem a necháme odpařit. Přidáme vývar, provaříme. Do pekáčku dáme roládky, zalijeme omáčkou a pečeme asi 30 minut. Necháme odpočinout maso pod alobalem, nakrájíme na plátky a podáváme s opečenými brambory nebo polentou, přelité omáčkou. Minirolády se sušenými švestkami

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář