Miništoly


MiništolyLetos zažívám situaci, jakou jsem ještě nezažila. Ještě nemám upečené cukroví. Jediné, co mám, je těsto na rohlíčky ve špajzu a plán je zítra upéct. A s nimi ještě tyhle krásné roztomilé miništoly, které už jsem upečené měla, ale dávno zase zmizely! Je to velmi rychlé a velmi dobré a velmi netradiční cukroví. Ani se nemusí nechat nijak dlouze odležet. Nebojte se směsi koření, v těstě se chuť příjemně rozloží. Tady je recept:

Miništoly

250 g hladké mouky
2 kávové lžičky prášku do pečiva
75 g cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 vejce
100 g povoleného másla
125 g měkkého tvarohu
nastrouhaná kůra z poloviny citrónu
1 kávová lžička směsi 4 koření (mletý zázvor, pepř, muškátový oříšek, hřebíček)
1 polévková lžíce rumu
50 g kandovaného ovoce
100 g rozinek
50 g mletých mandlí
špetka soli

Miništolyna dokončení:
rozpuštěné máslo
moučkový cukr

Troubu zahřejeme na 180°C.

Smícháme mouku se solí a práškem do pečiva. Přidáme cukry, kůru, koření, rum, vejce, povolené máslo a tvaroh. Rychle promícháme.

Rozinky a kandované ovoce pokrájíme na drobné kousky. Těsto si vyklopíme na pomoučený vál, přidáme rozinky a ovoce a zapracujeme ho do těsta.

Formujeme kuličky o průměru asi 5 cm a klademe je na plech na papír na pečení. Pečeme cca 25 – 30 minut. Po upečení ještě horké miništoly potíráme máslem a hustě sypeme moučkovým cukrem. MiništolyDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář