Omáčka z pečených rajčat


Omáčka z pečených rajčatDnes jeden z nejjednodušších a nejdokonalejších receptů – omáčka z pečených rajčat. Na tuhle oblíbenou lahůdku potřebujeme vlastně jen jednu plechovku drcených rajčat.

1 plechovka dobrých drcených rajčat
olivový olej
sůl, pepř
nasekané bylinky (petrželka, koriandr, máta – podle chuti)

Troubu rozehřejeme na 200°C.

Na plochou skleněnou misku, kterou můžeme dát do trouby (nejlépe víko od zapékací misky) nalijeme lžíci olivového oleje, vyklopíme plechovku krájených rajčat i se šťávou, posolíme, popepříme, znovu pokapeme olejem a dáme do trouby. Pečeme, dokud se tekutina z rajčat neodpaří a dokud se nezačnou od krajů zabarvovat do hněda, vlastně začnou trochu karamelizovat. Přidáme bylinky, promícháme, přemístíme do misky a podáváme ke grilovanému masu, keftám, jako součást mezze s plackami nebo rýží, kuskusem.

Omáčka z pečených rajčatDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář