Pěna z červené řepy a kozího sýra


Jedna pěna z červené řepy už tady na hrnci je. Tahle je ale trochu jiná, jemnější díky šlehané smetaně. Každopádně je to rychlý a efektní předkrm, který se dá nachystat i den předem. Tady je recept:

Pěna z červené řepy a kozího sýra

Pěna z červené řepy

Na pěnu:

75 g vařené nebo pečené červené řepy
100 g čertsvého kozího sýra
3 polévkové lžíce limetkové šťávy
1 stroužek česneku
150 ml smetany na šlehání
sůl, pepř

Na ozdobu:

3 polévkové lžíce philadelphie
3 polévkové lžíce čertsvého kozího sýra

3 ředkvičky
čerstvý vyloupaný hrášek
lístky máty

Pěna z červené řepy

Řepu nakrájíme na kostky a rozmixujeme s limetkovou šťávou, kozím sýrem a česnekem na jemnou pomazánku. Osolíme a opepříme. Smetanu ušleháme dotuha a opatrně vmícháme do směsi s řepou. Naplníme zdobicí sáček a dáme do chladna.

Philadelphii smícháme s kozím sýrem dohladka a naplníme malý zdobicí sáček. Ředkvičky nakrájíme na jemné plátky. Toasty opečeme na trošce
olivového oleje dozlatova, necháme zchladnout a ozdobíme pěnou z červené řepy, odekorujeme bílým krémem, hráškem, lístky
máty a podádávme s dobře vychlazeným suchým bílým vínem. Dobrou chuť!

Pěna z červené řepy
Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář