Penne se zeleninou

(podle fantazie a ledničky)


Původně jsem to chtěla nazvat „oběd nemocné“, protože to byl můj oběd, když jsem se doma potácela se zánětem průdušek, ale ten název se mi zdál málo lákavý :- ). Je to rychlé, nic převratného, výsledek záleží jen na tvůrci, ale bylo to překvapivě dobré.  Takže se podíváme, co je ve špajzu a v ledničce a začneme. Já jsem našla:

Penne se zeleninoučtvrt pytlíku penne
kousek květáku, malou cuketu, pórek, cibuli, česnek, půl červené papriky
zapomenutý kousek pecorina

 

 

dál jsem použila:
passatu, malou krabičku
zeleninový bujón z kostky, asi deci
koriandrová semínka, půl kávové lžičky
sladkou papriku
bobkový list 2 ks
sůl, pepř
petrželka, bazalka
olej

Těstoviny uvaříme, jak nám velí pytlík. Zeleninu nakrájíme na stejné kousky a všechnu naráz vrhneme na rozehřátý olej, ve kterém jsme předtím nechali rozvonět kořenPenne se zeleninouí. Zalijeme passatou, bujónem a dusíme, až je zelenina tak al dente. Osolíme, opepříme a přihodíme uvařené těstoviny, promícháme a na talířích posypeme hoblinkami sýra a zakápneme trochou olivového oleje.Penne se zeleninou

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář