Pizza jednohubky s kozím sýrem


Po masitém svátečním hodování bychom si mohli dát něco lehčího, něco, co už trochu připomíná jaro a sluníčko. Pizza jednohubky. Komu se nebude chtít připravovat si vlastní těsto, s klidem může použít i těsto na pizzu kupované, chlazené, prodává se podobně jako listové těsto už v plackách, srolované s pečicím papírem. Rovněž oblohu si můžete vymyslet podle chuti a stavu zásob, kombinace pečené papriky, cukety a lilku s kozím sýrem je ale dokonalá.

Pizza jednohubky Na těsto:
500 g mouky (půl hladká, půl polohrubá, ale jde i jen hladká)
1 polévková lžíce soli
3/4 kostky čerstvého droždí
cca 5 cl olivového oleje (leju ho tam od oka, takže může být i víc)
trochu teplé (ne horké) vody – asi 1,5 až 2 dcl, raději zkoušejte přidávat

Na obložení:
1 lilek
1 menší paprika
1 cuketa
konzerva sekaných rajčat – 400 g
bazalka, oregano, sůl, pepř
olivový olej
čerstvý kozí sýr

Do mísy dáme mouku, smíchanou se solí. Pokropíme olivovým olejem. V misce v troše teplé vody rozmícháme droždí,  nalijeme na mouku a nejdříve vařečkou, potom rukou zpracujeme těsto. Nemusí se propracovávat moc dlouho, stačí,  když začne tvořit nelepivou kouli. Posypeme ho moukou a necháme pod utěrkou vykynout.

Mezitím si připravíme zeleninu na oblohu. Lilek, papriku a cuketu nakrájíme na drobné kostičky a prudce orestujeme na pánvi na olivovém oleji. Osolíme, opepříme, přidáme natrhanou bazalku a oregano. Konzervu sekaných rajčat vyklopíme do kastrůlku, osolíme, opepříme,  přidáme půl lžičky cukru a vydusíme s troškou olivového oleje do husta. Můžeme přidat i špetku chilli, kajenského pepře nebo harissy. Rozmícháme na pastu.

Troubu rozehřejeme na 210°C.

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, rozdělíme na několik částí, aby se nám s ním dobře pracovalo a vyválíme na placky o tloušťce asi půl centimetru. Vykrájíme kolečka (nebo necháme velká kola), potřeme rajčatovou pastou, poklademe orestovanou zeleninou a pečeme dozlatova, tedy asi 12 minut.

Kolečka (nebo kola) ještě horká posypeme rozdrobeným čerstvým kozím sýrem a ozdobíme rukolou. Pizza jednohubkyDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář