Pohanka se špenátem a kozím sýrem


PohankaNevím, jestli máte rádi pohanku, ale já ano. Můžu ji jíst klidně i samotnou, jen tak udušenou v osolené vodě. Ale chápu, že to není pro každého, takže pro ostatní jsem vymyslela trochu sofistikovanější způsob přípravy. V této formě bude pohanka chutnat i těm, kteří ji považují za nutné zdravé zlo :-). Tady je recept:

Pohanka se špenátem a kozím sýrem

pro 2 – 3 strávníky

250 g loupané pohanky
1 menší karotka
1 řapík celeru
1 šalotka nebo malá cibule
2 stroužky česneku
zeleninový bujón
půl lžičky mleté papriky
půl lžičky mletého koriandru
půl lžičky drceného kmínu
olivový olej
pepř, sůl

250 g mladých lístků špenátu

čerstvý kozí sýr podle chuti

PohankaPohanku propláchneme a necháme okap at. Na oleji osmažíme cibuli a česnek, pokrájené nadrobno, karotku a celer, pokrájené na drobné kostičky. Přisypeme mletý koriandr, kmín a papriku,přidáme  pohanku, zalijeme bujónem tak, abychom pohanku akorát pokryli tekutinou a vaříme pod pokličkou asi 20 minut. Občas promícháme a kontrolujeme, abychom pohanku nerozvařili. Stáhneme z ohně a necháme pod pokličkou dojít.

Mezitím si spaříme špenát. Hotovou pohanku smícháme se špenátem, dosolíme a dopepříme, je-li potřeba a na talíři posypeme rozdrobeným kozím sýrem. Můžeme přidat oblíbenou bylinku.Pohanka

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář