Polenta s pestem a medvědím česnekem


polenta s medvědím česnekemDnes jen kraťoučký recept na přání. Polentu jako přílohu mám moc ráda. Dokonce i jako kaši, v tom jsem ale v rodině i okolí beznadějně osamocená. Naopak často ji vyžadují opečenou. V tomhle receptu je to něco mezi.  Uvařená ochucená polenta se nalije do formiček, nechá vychladnout a potom se buď opeče vcelku na pánvi, nebo nechá půl hodiny péct v troubě. A k ochucení můžeme v této době použít krásný čerstvý medvědí česnek.

250 g  instantní polenpolenta s medvědím česnekemty
1 l vody
10 listů medvědího česneku
2 lžíce bazalkového pesta
špetka piment d´Espelette nebo cayenského pepře
špetka mletého kmína
40 g másla
sůl, pepř

Medvědí česnek nakrájíme na tenké proužky. Formičky, do kterých budeme polentu dávat, vypláchneme studenou vodou.

polenta s medvědím česnekemV kastrolu zahřejeme vodu se solí a kořením k varu. Do vařící přisypáváme polentu a zároveň šleháme metličkou, abychom v polentě neměli cucky. Když kaše začne houstnout, přidáme do ní medvědí česnek a máslo a dobře promícháme. Necháme chvilku povařit a potom polentu rozdělíme do formiček. Necháme vychladnout a vyklopíme.

Před podáváním polentu buď opečeme na pánvi na trošce oleje nebo pečeme v troubě lehce potřenou olivovým olejem cca 30 minut při 200°C. polenta s medvědím česnekemDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář