Pstruh po mlynářsku


Pstruh po mlynářskuPstruh po mlynářsku nepotřebuje žádný velký úvod, takže půjdeme rovnou k věci. Nebudu uvádět ani žádné váhy a míry, záleží jen na tom, kolik vás u stolu bude a kolik budete mít pstruhů. Tady je recept:

Pstruh po mlynářsku

pstruzi podle počtu strávníků
citrón
petrželka
červená cibule
sůl, pepř, drcený kmín
máslo
hladká mouka
neutrální olej (slunečnicový, z hroznových semínek, řepkový)

Vykuchané pstruhy propláchneme, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou. Osolíme a opepříme zvenku i zevnitř, do bříšek ryb vložíme půlku kolečka citrónu, snítku petrželky a kolečko cibule. Pstruhy poprášíme hladkou moukou.

V pánvi si rozpálíme olej a vložíme do něj připravené ryby. Opékáme z jedné strany asi 6 minut, obrátíme a opékáme zase asi 6 minut. V průběhu pečení po druhé straně do pánve přidáme pár plátků másla a ryby poprášíme kmínem. Po prvních třech minutách pečení po druhé straně také ryby podlijeme lžící vody, vzniklá pára pomůže pstruhy pěkně propéct. Tenhle trik můžeme v průběhu pečení ještě zopakovat, ale vždycky vodu necháme úplně odpařit. Když je ryba opečená z obou stran do zlatova, odstavíme, přidáme do pánve hrstičku posekané petrželky a přikryjeme pánev alobalem, přeloženým nadvakrát a necháme ryby několik minut dojít.

Podáváme s pečenými bramborami nebo pečenou zeleninou a vychlazeným růžovým vínem.

Pstruh po mlynářsku

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář