Rajčatová polévka Caprese
Dnes v den prvomájový s počasím aprílovým jen kratičký lehký recept. Pokud se vám podaří najít krásná zralá rajčata (už brzy to bude snadné) a budete mít chuť na lehkou letní polévku, udělejte si tuhle Caprese, jak jsem si ji pracovně nazvala. Rajčata se vaří jen okamžik, bazalka se přidá po velkých hrstech čerstvá a tak vůbec.
500 g zralých rajčat
1 nová cibule
2 stroužky nového česneku
dvě veliké hrsti čerstvé bazalky
sůl, pepř, olivový olej podle chuti
mozzarella nebo burrata
Cibuli nakrájíme na plátky a rychle orestujeme na lžíci olivového oleje. Přidáme pokrájená rajčata, česnek, podusíme asi deset minut, pak přidáme bazalku, osolíme, opepříme. Hned rozmixujeme a na talíři do polévky přidáme olivový olej,ještě další čerstvou nasekanou bazalku a kousky mozzarelly (nebo kus burraty a bazalkový olej).
Podáváme s opečenou počesnekovanou bagetou.
Dobrou chuť!
Sdílej Štítky