Ravioli s houbami


RavioliDnes bylo moc krásně. A když je na podzim krásně, musí člověk naskočit do pracovního úboru a pracovat na zahradě do úmoru. Takže na velké vaření nezbývá moc času. Takže dnešní recept je z kupovaných raviolek :-). Kdo chce, může si samosebou ravioli vyrobit, třeba podle návodu tady, ale já jsem měla koupené sýrové ravioli. Také jsem chtěla použít gorgonzolu (podle inspirace na mém oblíbeném Déjeneur de soleil), ale v obchodě měli jenom Nivu. A protože mám Nivu ráda a vůbec si nemyslím, že je to podřadný sýr, měli jsme omáčku z ní. V receptu píšu podlévat vodou, ale pokud máte sušené houby, namočte si hrstičku do teplé vody a podlévejte houbovým výluhem. Namočené a vymačkané houby pak můžete nakrájet do směsi s dýní a omáčka bude ještě lepší. Ale i bez tohoto triku je dost dobrá! Tady je recept:

Pro 2 strávníky

1 balení sýrových ravioli
5 velkých žampionů nebo čerstvých hříbků
1 malé červené jablko
asi 100 g dýně Hokkaidó
100 g nivy nebo gorgonzoly
sůl, pepř
asi 30 g másla
petrželka

Žampiony očistíme, neloupeme ale! Nakrájíme je na tenké plátky, ty nejhezčí řezy s nožičkou dáme stranou a ostatní nakrájíme nadrobno. Dýni nakrájíme na drobné kostičky, jablko na plátky (jádřinec vykrojíme). Sýr rozdrobíme nebo pokrájíme.

Dáme si vařit osolenou vodu na ravioli. Mezitím na másle v pánvi postupně opečeme plátky jablek, pak na jejich místě opékáme plátky hub. Občas podlijeme lžičkou, dvěma vody, aby se houby nepřipalovaly. Opečené plátky uchováme v teple. Do pánve přidáme trochu másla a opékáme nadrobno nakrájené houby a dýni. Podléváme co chvilku opravdu malým množstvím vody, osolíme a opepříme. Když je dýně měkká, rozmixujeme všechno na hladkou omáčku. Naředíme trochu a na mírném ohni v omáčce necháme rozpustit sýr. Dochutíme a hned podáváme ravioli s omáčkou, obložené opečenými jablky a houbami, posypeme petrželkou.Ravioli

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Comments (2 komentáře)

  • Eja
    16.10.2017 at 19:18

    Já podle Tvých receptů vařím a nekomentuji, abych tady „neplevelila“…ale tady mi to nedá. Lahodí to všem smyslům – oku, čichu, chuti…Bylo to výborné.

    • Petra
      16.10.2017 at 21:35

      Děkuji, Ejo! To není plevelení, jsem ráda za zpětnou vazbu.

    Váš komentář