Vláčný cibulový chléb s olivovým olejem


Bezvadné placky, k polévkám, k pomazánkám, k masu, k čemukoliv.

Cibulovy chlebNa 10 placek
750 g hrubé mouky
12 polévkových lžic olivového oleje
200 g cibule, nakrájené najemno
15 g soli
1 polévková lžíce sušeného droždí
240 – 260 ml vlažné vody

1 červená cibule, nakrájená na plátky
10 černých oliv

Nakrájenou cibuli pomalu restujeme na olivovém oleji – asi 10 minut. V míse smícháme mouku, droždí a sůl. Přidáme ještě teplou cibuli i s olejem, zamícháme, přidáme po troškách teplou vodu, mícháme.

Vypracováváme těsto – asi 15 minut. Nejlépe, když to necháme za sebe udělat pekárnu. Těsto necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí (těsto zdvojnásobí objem) těsto rozdělíme na 10 částí, vytvoříme koule a necháme znovu 10 minut kynout.

Alzirsky chleba

Troubu zahřejeme na 200°C.

Z vykynutých koulí vyválíme placky o průměru asi 20 cm, potřeme bílkem, ozdobíme plátky cibule, černou olivou, necháme znovu asi 10 minut kynout a pečeme cca 30 minut.

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář