Crostini s krémem z roquefortu a grilovanou hruškou


Na 36 kousků

3 zralé, ale tvrdší hrušky

250 g žervé nebo lučiny nebo almette
120 g roquefortu nebo gorgonzoly
60 g změklého másla
2 lžíce dobrého octa z červeného vína (nebo octa z sherry)

36 plátků menší bagety, opečených
75 g vlašských nebo pekanových ořechů, lehce opražených nasucho, vychladlých a podrcených
2 polévkové lžíce čerstvého rozmarýnu, drobně nasekaného
Crostini roquefort II

Hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a opečeme na grilovací pánvi – hlídáme, ať nespálíme moc! Necháme vychladnout.

Žervé, máslo, rozdrobený sýr a ocet smícháme, až je směs stejnoměrně hladká. Ochutnáme, případně dosolíme, ale nebývá třeba.

Na plátky bagety namažeme sýrovou směs, ozdobíme plátkem hrušky, posypeme rozmarýnem a ořechy. Kdo chce, může zkusit nakonec pokapat troškou medu. Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář