Crostini s krémem z roquefortu a grilovanou hruškou
Na 36 kousků
3 zralé, ale tvrdší hrušky
250 g žervé nebo lučiny nebo almette
120 g roquefortu nebo gorgonzoly
60 g změklého másla
2 lžíce dobrého octa z červeného vína (nebo octa z sherry)
36 plátků menší bagety, opečených
75 g vlašských nebo pekanových ořechů, lehce opražených nasucho, vychladlých a podrcených
2 polévkové lžíce čerstvého rozmarýnu, drobně nasekaného
Hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a opečeme na grilovací pánvi – hlídáme, ať nespálíme moc! Necháme vychladnout.
Žervé, máslo, rozdrobený sýr a ocet smícháme, až je směs stejnoměrně hladká. Ochutnáme, případně dosolíme, ale nebývá třeba.
Na plátky bagety namažeme sýrovou směs, ozdobíme plátkem hrušky, posypeme rozmarýnem a ořechy. Kdo chce, může zkusit nakonec pokapat troškou medu. Dobrou chuť!
Sdílej Štítky