Okurkové gazpacho s avokádem a kozím sýrem


Gazpacho avocat concombre

1 avokádo
1 okurka
2 limety
2 stroužky česneku
1 polévková lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce nasekané čerstvé petrželky a estragonu
sůl, pepř

1 čerstvý kozí sýr (typ Chavroux)

Okurku oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semínek. Avokádo rozpůlíme, oloupeme, pecku vyndáme. Česnek prolisujeme. Vymačkáme šťávu z jedné limety a druhou si schováme na ozdobu.

Okurku a avokádo nakrájíme na kousky, dáme všechny přísady kromě bylinek do mixéru a mixujeme, až získáme hladkou tekutinu. Pokud je příliš hustá, přidáme trochu vody. Nakonec vmícháme bylinky.

Gazpacho přendáme do skleniček a ozdobíme kopečkem kozího sýra. Před podáváním dobře vychladíme a ozdobíme kousky limetky.

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář