Jednohubky z červené řepy a slané panacotty


2 vařené červené řepy
1 jablko

Panacotta:
500 g creme fraiche (nebo kelímek kysané smetany a kelímek šlehačky)
3 plátky želatiny
sůl, pepř

Připravíme si panacottu – želatinu namočíme do misky se studenou vodou. Smetanu osolíme, opepříme a v kastrůlku zahřejeme k varu. Vmícháme želatinu, už nevaříme a necháme rozpustit. Nalijeme na menší hluboký plech a necháme v chladnu dobře ztuhnout.

Řepu nakrájíme na plátky cca 3 mm tlusté a vykrájíme z nich libovolným vykrajovátkem tvary. Stejné tvary vykrájíme i ze ztuhlé panacotty a skládáme jednohubky – jedna řepa vespod, jedna panacotta, jedna řepa navrch.

Z oloupaného jablka nakrájíme tenké plátky, z těch pak ještě proužky. Jednohubky ozdobíme proužky jablka, mírně osolíme, pokapeme olivovým olejem a podáváme se salátem z rukoly.

Podle www la fleur d´oranger

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář